Binnenkijken bij Emma en Diederik

donderdag 12 november 2020

Emma en Diederik wonen met hun dochters Joëlle (16) en Elianne (15) al weer ruim drie jaar in hun ruime tweekapper in nieuwbouwwijk Sonniuspark in Son en Breugel.

“We waren op zoek naar een grotere woning en het liefst zonder te klussen, dus zo kwamen we bij deze nieuwbouwwoning uit. Deze tweekapper is echt lekker ruim en we hebben alle mogelijkheden benut om ‘m zo groot mogelijk te laten maken. We wonen hier nu erg naar ons zin, het is echt super!” Die uitbreidingsmogelijkheden waren behoorlijk: een uitbouw van 2,40 meter over de volle breedte van de woning aan de achterzijde en een dakkapel in de zijgevel over een lengte van 3,40 meter.

Voor de inrichting en afwerking van hun huis kozen Emma en Diederik voor een combinatie van Scandinavisch en industrieel. “Rustig en tijdloos was het uitgangspunt”, zegt Emma. Op de vloer is een tegelvloer in houtlook gelegd, gekocht bij het Van Wanrooij Warenhuys. De vloer (met vloerwarming uiteraard) oogt warm en is toch makkelijk schoon te houden.

"We kunnen overal zitten en werken"

“Voor de kleuren in ons huis hebben we ons laten adviseren. Voor de bank hebben we een groengrijze stoffering gekozen en met het grijze tapijt definieer je dan de zitruimte iets meer. Het roze stoeltje geeft een leuk kleuraccent.” De tafels hebben houten bladen en een metalen onderstel. Op de benedenverdieping zijn de bovenlichten boven de deuren dichtgemaakt. Door de keuze voor een dichte trap is ook ruimte gecreëerd voor een trapkast. De keuken heeft witte fronten met metalen handgrepen en een donker, kunststof aanrechtblad. De houten keukentafel heeft een belangrijke functie. “Dat is echt een heel fijn plekje.”

Alles in één hand

Voor de slaapkamers heeft de familie gekozen voor rustige, neutrale kleuren met houtlaminaat op de vloeren. Op de zolderslaapkamer biedt de dakkapel plaats aan een zitbankje. En dankzij de hoogslaper kan hier ook gewerkt worden. De badkamer - met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet - is eveneens uitgevoerd in een overwegend lichte kleur, met donkergrijze vloertegels. “We hebben eigenlijk zo’n beetje alles bij Van Wanrooij in het Warenhuys gekocht. Dat is toch makkelijk, je hebt alles in één, je hebt één aanspreekpunt en ze kunnen alles goed laten zien in die fraaie showroom. We zijn super tevreden. 

“Wij kozen voor een ruime dakkapel met een lengte van 3,40 meter. Door die dakkapel kon op de zolder een uiterst ruime zit-, slaap- en studeerkamer worden gerealiseerd voor één van de dochters. Dat bood mogelijkheden om twee slaapkamers op de eerste verdieping samen te voegen tot één veel grotere kamer. Alle kamers hebben nu een royale afmeting.”

Gemakkelijk van binnen naar buiten

Het huis biedt volop mogelijkheden om thuis te werken, te studeren en muziek te maken. “Dankzij de uitbouw aan de achterkant hebben we een grote woonkamer en aan de voorzijde een keuken met eethoek. Ook in die keuken kan gewerkt worden met een laptop aan de eettafel. Aan de achterkant van de woning is een overkapping gemaakt, dus we kunnen eigenlijk overal lekker zitten en werken. De dubbele openslaande tuindeuren zorgen er bovendien voor dat we gemakkelijk van binnen naar buiten en andersom komen. Het loopt min of meer in elkaar over.” Als extra is er achter in de tuin ook nog een overdekte loungeplek!

Meer inspiratie? Lees het interview met de andere kopers!  

Of bekijk het hele kiesmagazine.

 • Timo Sorber_86A5510.jpg
 • Timo Sorber_86A5550.jpg
 • Timo Sorber_86A5557.jpg
 • Timo Sorber_86A5563.jpg
 • Timo Sorber_86A5496.jpg
 • Timo Sorber_86A5490.jpg
 • Timo Sorber_86A5501.jpg
 • Timo Sorber_86A5491.jpg
 • Timo Sorber_86A5480.jpg
 • Timo Sorber_86A5472.jpg
 • Timo Sorber_86A5456.jpg
 • Timo Sorber_86A5448.jpg
 • Timo Sorber_86A5452.jpg
 • Timo Sorber_86A5426.jpg
 • Timo Sorber_86A5594.jpg
kruijswijk__ron_kruijswijk.jpg
Ron KruijswijkKruijswijk Makelaardij