Binnenkijken bij Sylvia en Bart

zaterdag 23 februari 2019

Sylvia en Bart wonen – met vier kinderen – in de Tilburgse wijk Koolhoven Buiten in een grote vrijstaande woning met een opvallende, gemêleerde baksteen. En ze wonen dus echt buiten, aan de rand van een prachtig natuurgebied, met een tuin die plaats biedt aan een zwembad, een overkapte eethoek en een loungehoek. “Binnen hebben we eveneens veel mogelijkheden voor sport en spel. Op de begane grond hebben we aan de zijkant een uitbouw laten realiseren als speelkamer. Daardoor hebben we op de eerste verdieping ook nog eens een dakterras.”

Deze woning is ook te bekijken in een 3D tour.

“Wij woonden hier vlakbij, op nog geen vijf minuten fietsen. Dat huis was even ruim, maar de tuin kleiner en op het noorden. We gingen echt voor deze hoekkavel met vrijstaande woning, een grote tuin op het zuiden en volop natuur rondom. Zowel aan de achterzijde als aan de zijkant kijken we het natuurgebied in. Straks grazen Schotse hooglanders naast onze tuin, landelijker kan het bijna niet. Wij hebben de woning bovendien aan alle kanten laten uitbreiden en veel raampartijen aan kunnen passen om optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. We wonen er nu bijna twee jaar en het is helemaal heerlijk.”

De donkergrijze bank biedt het ultieme zitgenot in de woonkamer aan de achterzijde van de woning. Dankzij de grote raampartij zit je er bijna buiten.

Voor de inrichting van de woning kozen Sylvia en Bart voor een mix van stijlen, van Piet Boon-stijl tot grafisch en van industrieel tot botanisch. ”Het is de kunst er dan toch een eenheid van te maken”, zegt Sylvia, die bovendien graag Marktplaats afstruint op zoek naar bijzondere items, zoals de groene kist op wieltjes die tegen de muur met ‘beton-look’ staat.

“We hebben gekozen voor een vrij lange keuken, met een lang aanrecht. In het Warenhuys hebben ze ons goed geadviseerd over de inrichting. We hebben het lekker praktisch gehouden; we zijn geen mensen die uren in de keuken staan. Veel werkruimte, handige apparatuur, alles in mat witte kleuren en voldoende plek om er – dankzij 4 krukken – ook te kunnen ontbijten.”

Voor de badkamer en de keuken gingen Bart en Sylvia shoppen in het Warenhuys van Van Wanrooij in Waardenburg. “Dat was prima. Veel keuze, goed advies. We hadden zelf al van alles bedacht en er werd goed meegedacht.” Zo is voor Sylvia in de vrij lange slaapkamer een nis met kasten en eigen wastafel gerealiseerd met opvallend zwart-wit behang. De badkamer is extra groot uitgevoerd met een dubbele wastafel, een ovalen ligbad en een ruime inloopdouche.

“De zolder heeft naast één slaapkamer een grote ruimte voor tafelvoetbal, een poolbiljart, Playstation en een dartbord. Dat is een echte mancave geworden.”

Aan de achterzijde van de woning is het niet alleen relaxen geblazen op de loungebanken of gezellig tafelen aan de ‘betonnen’ eethoek. Er kan ook gesport en gespeeld worden in het zwembad van 4 bij 9 meter. “Dat was vooral een wens van mij”, vertelt Sylvia, “ik ben wedstrijdzwemster geweest en ik ben graag in het water. Voor ik ’s middags onze jongste zoon uit school ga halen, heb ik er vaak al 70 baantjes opzitten.” Voor de kinderen is zo’n zwembad natuurlijk ook heerlijk.

Meer inspiratie? Lees het interview met de andere kopers!

Of bekijk het hele kiesmagazine.

  • _MG_7319.jpg
  • _MG_7488.jpg
  • _MG_7425.jpg
  • _MG_7294.jpg
  • _MG_7123.jpg
  • _MG_7453.jpg
  • _MG_7405.jpg
  • _MG_7473.jpg
maureen geraets Van Santvoort Eindhoven.png
Maureen GeraetsVan Santvoort Makelaars